Enhedslisten sikrede

Enhedslisten sikrede dem pengene

“Enhedslisten sikrede dem pengene”

Ankestyrelsen afgjorde sidste år, at hvis kommunen agter at trække borgere i kontanthjælp, fordi de er samboende, og altså kommer ind under reglerne om gensidig forsørgelsespligt, skal både kontanthjælpsmodtageren og dennes sambo høres og efterfølgende orienteres om afgørelsen. Der skal ligge dokumentation i kommunen for at det er gået rigtigt til, at man har kommunikeret skriftligt med borgeren, og ikke bare bedt dem om at skrive under på at de er samlevende ved et møde i hjemmet eller forvaltningen. Hvis ikke det er sket som reglerne siger, er det en fejl, og borgeren skal have pengene tilbage. Ikke bare fra den tid hvor ankestyrelsen afgjorde sagen, men fra lovens ikrafttrædelse den 1. januar 2014.
På vegne af Enhedslisten i Halsnæs skrev jeg derfor i februar måned til borgmesteren om sagen, og bad ham sørge for, at forvaltningen fik gennemgået alle sager hvor folk, fordi de var samlevende, var blevet trukket i deres kontanthjælp. Jeg bad ham sikre, at det var sket på et korrekt grundlag.
Dette er nu sket. Og det viser sig, at man har fundet fejl i 16 sager og at borgerne skal have i alt 175.170 kr. tilbagebetalt. Det fordeler sig sådan, at den der skal have mindst tilbage skal ha’ 621,- kr. og den der skal ha’ mest skal ha’ 56.194,- kr.
Det er ikke i orden, at det igen er de svageste borgere, det er gået ud over. Loven skal holdes – også hvis det, som i dette tilfælde, handler om kontanthjælpsmodtagere. Men det er dejligt, at det er lykkedes at gøre noget ved det. Iflg. Kommunaldirektøren er alle sager gennemgået og i orden. Folk har fået deres penge tilbage.
Skulle der, mod forventning, stadig sidde borgere der mener de ikke er blevet korrekt behandlet, er de velkomne til at kontakte Enhedslisten i Halsnæs for at få en snak om deres sag.Lisbet Møller
Lisbet Møller, Byrod for Enhedslisten

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 + = 25